Home
Wij over onszelf
Onze omgeving
De appartementen
Evenementen
Fitness/Wellness
Prijs & Service
Links
Contactformulier

 

Hongarije

 

Al meer dan 50.000 jaar wordt het huidige Hongarije bewoont door verschillende volkeren. Nadat eerst de Romeinen, Germanen en de Slavische volken het gebied bevolkte namen de Magyaren zo’n 1100 jaar geleden het land in.

In 1019 stichtte St. Stefan Ι een klooster in Zalavár, hij was tevens de oprichter van de Hongaarse taal. In 1055 stichtte koning Andrew een abdij op het bekende schiereiland Tihany (spreek uit als “Tie-hajn”).

Toen halverwege de 19e eeuw de spoorwegen en stoomboten hun intrede deden werd het drukker rondom het Balaton en wisten velen hun rust te vinden langs de oevers van het meer.

 

Tegenwoordig is Hongarije, en met name ook omgeving rondom het Balatonmeer een echt geliefde vakantiebestemming. Bij uitstek bestemt voor iedereen die houdt van zon, strand en water, lekker eten, weinig geld uitgeven, gastvrijheid, gezelligheid, cultuur, natuur, rust maar ook een feestje op zijn tijd!

Met zo’n 300 zonnige dagen per jaar, een gemiddelde temperatuur van ca. 30 graden (watertemperatuur ca. 25 graden) in de periode van mei t/m september met daarbij over het algemeen een lekker zuchtje wind is het hier goed toeven en is het een heel erg aantrekkelijk land om uw welverdiende vakantie door te brengen!

 

Maar het is ook absoluut een land om er op uit te trekken en te ontdekken.

Breng vooral ook eens een bezoek aan de plaatsen Budapest, Tihany,Kesthely, Heviz en Siofok. Naast de eeuwenoude cultuur staan deze steden garant voor een leuke dag uit en is er altijd wel iets te beleven. In onze woning ligt een leuke map waarin wij alvast leuke plaatsen, attracties en toeristische plekjes voor u verzameld hebben.

Kijk er eens in als u er bent en doe wat inspiratie op!

 

Het gebied rondom ons huis staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Dit komt door de vulkanische bodem en volgens de Hongaren: doordat de druiven zichzelf in het Balatonmeer kunnen zien!

De vele csárda’s en restaurantjes (veelal in de openlucht) bieden u dagelijks gevarieerd menu tegen zeer aantrekkelijke prijzen. U kunt bijvoorbeeld al een driegangen menu bestellen, inclusief drank vanaf ca 10 euro. Wilt u echt luxe uit eten dan kan dat natuurlijk, ook tegen eveneens zeer aantrekkelijke prijzen!

hongarije-vakantiehuis.com | info@hongarije-vakantiehuis.com